Maak kennis met de Japanse keuken!!

Welkom in de Japanse keuken!

Het meest uitgebreide en lekkerste sushi restaurant, waarbij men voor één vaste prijs, onbeperkt kan genieten van verschillende Japanse specialiteiten.

Door de algemene verspreiding van de wereldkeuken ontdekken en waarderen steeds meer
mensen ook de Japanse keuken. Van deze verfijnde en geraffineerde keuken is sushi ongetwijfeld
het bekendste gerecht. Het woord “sushi” is afkomstig van “su”, wat azijn betekent, en
“shi” — rijst. De term beschrijft een stukje vis, schelp-of schaaldier op een bedje van rijst ter
grootte van een vinger.

 

 
De sushi zoals we die nu kennen dateert van de 19e eeuw. Voordien was het een methode om vis te bewaren. Afwisselend werd een laag rijst en een laag vis in een kruik gelegd, afgesloten met een deksel, die men één tot drie jaar liet fermenteren. Door de gisting van de rijst ontstaat melkzuur waarin de vis beter bewaard wordt. Door deze methode konden ook mensen die ver van de kuststreek woonden, vis eten. Men at de vis en gooide de rijst weg. Deze bewaarmethode werd voor het eerst vermeld in China, in de tweede eeuw na Christus, en verdween uit China in de 7e eeuw. Maar ze vond haar weg naar Japan waar ze vanaf de 8e eeuw algemeen werd toegepast. In Japan is de sushi verder geëvolueerd. Vanaf de 17e eeuw werd aan de rijst rijstwijnazijn toegevoegd. Omstreeks 1820 verscheen in Edo (zoals Tokio toen heette) de sushi zoals we de nu kennen. Een stukje vis op een vingertje van geperste rijst en azijn. Deze sushi is gekend als “nigiri sushi”.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *